Bărbatul despre care autoritătile buzoiene afirmă că s-a aflat la originea focarului din cartierul Poştă, cartier care a fost carantinat, a fost externat din spital, el ajungând acasă, unde va avea obligaţia să rămână în izolare la domiciliu 14 zile. Bărbatul are două dosare penale, unul pentru zădărnicirea combaterii bolilor, altul pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice după ce a i-a ameninţat din spital, într-un live pe Facebook, pe cei care spun că s-au îmbolnăvit de la el de Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 30 de persoane, contacţi ai buzoianului, s-au infectat până acum cu coronavirus.

Bărbatul a fost internat pe 1 mai la Spitalul Victor Babeş din Capitală, fiind diagnosticat cu infecţie cu coronavirus, iar sâmbătă a fost externat, ajungând acasă la orele serii.

Bărbatul va avea obligaţia să rămână în izolare la domiciliu timp de 14 zile.

Autorităţile buzoiene spun că pacientul este cel de la care a izbucnit focarul de coronavirus care a dus la instituirea carantinei în cartierul Poştă, în total fiind 30 de persoane infectate din rândul contacţilor săi, din cartierele Poştă, Mihai Viteazu şi Dorobanţi. â

Ancheta epidemiologică a arătat că bărbatul ar fi mers în perioada Paştelui la socrul său din Bărbuleşti, Ialomiţa. Ulterior, potrivit surselor, ar fi venit la Buzău, unde ar fi organizat o petrecere cu mai mulţi invitaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.