Bărbatul de 41 de ani din Buzău, de la care a pornit focarul de coronavirus din cartierul Poştă, plasat în carantină, este cercetat pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”. De asemenea, este cercetată soţia sa, cei doi încălcând prevederile ordonanţelor militare şi deplasându-se la rudele din judeţul Ialomiţa. Până acum, cel puţin 20 de personae s-au îmbolnăvit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul de 41 de ani, pacientul zero în focarul de coronavirus din cartierul Poştă din Buzău, alături de soţia sa de 36 de ani s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorilor Pascale cu mai multe cunoştinţe şi rude din judeţul Ialomiţa care ulterior au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

După întoarcerea la Buzău, cei doi ar fi participat la mai multe întruniri în familie, iar rudele acestora ar fi postat imagini pe reţelele de socializare.

Poliţiştii s-au sesizat şi au demarat cercetări pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”.

”În urma semnalării cazurilor de infectare cu SARS-COV2 a mai multor buzoieni domiciliaţi în acelaşi cartier al municipiului reşedinţă de judeţ şi urmare imaginilor apărute în spaţiul public din care reieşea că mai multe persoane s-ar fi întâlnit în perioada Sărbătorii Pascale la diverse imobile, context în care nu s-ar fi respectat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, poliţiştii  s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări”, se arată în comunicatul remis de IPJ Buzău.

Cel puţin 20 de personae care locuiesc în acelaşi cartier cu bărbatul au fost infectate cu coronavirus, iar autorităţile locale au decis plasarea în carantină a întregii zone.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.