Bărbatul de la care ar fi pornit focarul de coronavirus din cartierul buzoian Poştă şi socrul său au fost plasaţi sub control judiciar după ce poliţiştii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru nerespectarea măsurilor impuse de ordonanţele militare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Buzău au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău referatul cu propunerea de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de doi bărbaţi de 41 şi 51 de ani din Buzău, respectiv Ialomiţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Poliţia Judeţeană Buzău.

Aşa cum reiese din cercetările efectuate de poliţiştii, buzoianul de 41 de ani cunoscut drept "Comitet” şi socrul său, de 51 de ani, din judeţul Ialomiţa nu au respectat măsurile instituite pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2 în perioada 18-19 aprilie, iar ulterior, atât ei, cât şi alţi membri ai familiei au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

"Prin nerespectarea prevederilor legale, cei doi bărbaţi au încălcat măsurile privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea bolii”, se mai arată în comunicat.

Procurorul care se ocupă de caz a analizat propunerea poliţiştilor şi a dispus în cazul celor doi bărbaţi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările vor fi continuate, urmând ca după finalizare, dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere legală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.