Un număr de 97 de unităţi şcolare din judeţul Buzău vor începe cursurile în scenariul galben, iar restul de 387 în cel verde. Nicio instituţie de învăţământ nu se va afla în scenariul roşu, după ce a fost recalculată rata de infectare, fiind eliminate cazurile de COVID-19 din focare închise.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocat, joi, de prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian, a decis cum se vor desfăşura cursurile începând de luni, în unităţile şcolare din judeţ.

Astfel, potrivit hotărârii adoptate de membrii CJSU, în cele 484 de unităţi şcolare şi preşcolare din judeţul Buzău vor exista următoarele scenarii: 387 de unităţi de învăţământ în scenariul verde; 97 de unităţi de învăţământ în scenariul galben. Nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu.

Decizia a fost luată după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică a răspuns solicitării transmise de către DSP Buzău şi a dat posibilitatea recalculării ratei de infectare în fiecare comună din judeţ, eliminând numărul de cazuri de îmbolnăviri de COVID-19 ce provin din focare închise. În aceste condiţii, nicio localitate buzoiană nu se află în scenariul roşu.

Cu toate acestea, prefectul judeţului Buzău atrage atenţia că incidenţa cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, iar programul adoptat joi poate suferi modificări în funcţie de situaţia epidemiologică înregistrată.

”Pun accent pe o comunicare eficientă între Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar şi, mai ales, cu unităţile de învăţământ. Până acum s-au desfăşurat controale în şcoli, iar de săptămâna viitoare vor începe şi inspecţiile sanitare pentru a verifica respectarea măsurilor de protecţie. Ne îndreptăm atenţia către aceste măsuri de protecţie şi către condiţiile igienico-sanitare astfel încât să se poată desfăşura activităţile şcolare în siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice şi, indirect, pentru noi toţi”, a transmis prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian.

Potrivit Prefecturii, până luni când va debuta noul an şcolar fiecare unitate de învăţământ, prin intermediul educatorilor, învăţătorilor, profesorilor ebuie să ia legătura cu elevii şi părinţii şi să le explice modul în care trebuie să se prezinte de luni la şcoli şi grădiniţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.