Un număr de 85 de medici de familie din Buzău şi-au arătat disponibilitatea până acum de a se implica în campania de vaccinare anti-Covid şi de a-şi vaccina pacienţii din listă în cabinetele lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit medicului epidemiolog Carmen Scântei, de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău, dintr un total de 189 de medici de familie, câţi sunt în relaţie cu DSP, 85 au acceptat să  se implice în campania de imunizare anti-COVID.

Dr. Scântei apreciază că numărul medicilor care se vor implica în campania de vaccinare anti-coronavirus este îmbucurător.

Până la acest moment, la Buzău, s-au vaccinat anti-coronavirus cu o singură doză peste 31.100 buzoieni în timp ce imunizare completă, cu ambele doze, au peste 16.000 de persoane.

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că peste jumătate dintre medicii de familie ar dori să participe la campania naţională de vaccinare anti-COVID şi să îşi imunizeze pacienţii în centrele proprii. Aceştia ar urma să primească o dată la două săptămâni serul şi materialele sanitare necesare imunizării, iar programul şi-l vor face aşa cum consideră.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.