Autorităţile au anunţat, luni, 55 de cazuri noi de coronavirus în Azilul de bătrâni Alecu Bagdat din Râmnicu Sărat, cele mai multe cazuri fiind la bneficiari, persoane vârstnice cu comorbidităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, 47 de beneficiari ai azilului Alecu Bagdat din Rm. Sărat au fost confirmaţi cu COVID 19, dar şi 8 angajaţi.

Având în vedere numărul foarte mare de îmbolnăviri, DSP Buzău a declarat focar de coronavirus în această unitate.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Buzău, cazurile au ieşit la iveală în momentul testării periodice efectuate în unităţile cu acest profil.

”În contextul testării personalului şi beneficiarilor din cadrul unui centru rezidenţial destinat persoanelor vârstnice din municipiul Rm.Sărat, au fost prelevate probe biologice pentru 89 persoane. 55 de persoane (8 angajaţi şi 47 de beneficiari), au fost confirmaţi pozitiv COVID 19”, precizează DGASPC Buzău.

Urmare a acestei situaţii, DSP Buzău a dispus o serie de măsuri: personalul
de îngrijire confirmat pozitiv a fost scos din activitate; s-a decis evaluarea beneficiarilor confirmaţi pozitiv de către un medic epidemiolog sau medic infecţionist şi izolarea (internarea) în unitatea sanitară desemnată suport covid a cazurilor, în funcţie de complexitatea şi gravitatea acestora.


De asemenea, s-a dispus carantinarea personalului în serviciul rezidenţial
pentru o perioadă de 14 zile, astfel încât sa poată fi asigurată asistenţa
permanent.

În plus, s-a decis izolarea pacienţilor negativi de cei pozitivi în spaţii special amenajate, cu asigurarea de circuite separate, dezinfecţia terminală a tuturor spaţiilor şi intensificarea măsurilor de
curăţenie.

În prezent este în curs de desfăşurare evaluarea beneficiarilor.

În judeţul Buzău, luni, au fost raportate 72 de noi îmbolnăviri, judeţul
având în total 2.449 de persoane infectate şi 88 de decese.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.