Aproximativ 40 de gravide şi 145 de persoane care fac dializă vor fi transportate, joi după amiază, la Spitalul Judeţean Buzău, a anunţat prefectul Aurelia Mitrea, care a făcut, totodată, apel la populaţie să-şi facă provizii de apă şi mâncare şi să evite deplasările cu maşina în intervalul în care judeţul va fi sub cod portocaliu de viscol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Buzău, Aurelia Mitrea, a declara joi că, până joi la ora 18.00, la Spitalul Judeţean Buzău vor fi aduse aproximativ 35-40 de gravide din judeţ dar şi în jur de 145 de persoane care fac dializă.

”Am luat măsura ca persoanele însărcinate şi cele care au nevoie de dializă să fie transferate în municipiul Buzău pentru a ne asigura că şi primesc tratamentul în perioada codului de viscol. Populaţia să-şi facă provizii de apă şi mâncare, iar dacă pleacă la drum să se asigure că au suficient combustibil”, a declarat Mitrea.

La rândul său, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a declarat că oamenii ar trebui să stea în case pe perioada codului de viscol.

”Va fi permanenţă la Primăria Buzău, voi coordona această activitate cu Poliţia, cu factorii decizionali. Oamenii să stea în casă, să se protejeze, dacă suflă vântul, spulberă zăpada, nu avem nicio şansă aşa că ne vom opri pe durata viscolului şi vom interveni atunci când vom fi eficienţi. Oamenii trebuie să şi cureţe zăpada din faţa locuinţelor, altfel vor fi aplicate amenzi”, a declarat Toma.

Comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Dănuţ Nicolae, a anunţat că la Buzău urmează să ajungă o şenilată, o autofreză şi o autospecială de transport victime multiple, aduse din alte judeţe.

”Din punct de vedere operativ, până la restabilirea stării de normalitate, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus dislocarea la nivelul judeţului Buzău a unei grupări de sprijin formată din o şenilată/UTV(din cadrul ISU Mureş), o autospecială de transport personal şi victime multiple (din cadrul ISU Vaslui) şi o autofreză de zăpadă multifuncţională (din cadrul ISU Suceava)”, a declarat Nicolae.

Şeful ISU Buzău a anunţat, invocând experienţa acumulată în ultimele ierni, că primul drum din judeţ care s-ar putea bloca din cauza zăpezii şi viscolului ar putea fi DN 22 Buzău - Boldu - Balta Albă - Brăila, apoi DN 1C Buzău - Smeeni - Padina - Pogoanele - Ialomiţa.

”Oamenii să înţeleagă că se va circula în condiţii de iarnă, să asculte buletinele meteo şi recomandările autorităţilor, să limiteze deplasările în următoatrele 24 de ore”, a adăugat şeful ISU Buzău.

Reprezentantul ISU Buzău a adăugat că au fost dispuse măsuri în legătură cu persoanele fără adăpost şi cele cu dizabilităţi, fiind asigurat transportul şi internarea acestora în adăposturi, respectiv unităţi medicale.

Bucureştiul şi 11 judeţe vor fi vineri, de la ora 02.00 până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil de joi seară până vineri seară. De vineri şi până la începutul săptămânii viitoare, vremea va fi geroasă, iar temperaturile minime vor fi frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ar putea emite un cod roşu de viscol pentru mai multe judeţe din sud-estul ţării, a declarat, joi, directorul general al ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Modelele indică intervale de timp în cursul zilei de mâine (vineri, n.r.), în care, datorită intensificărilor de vânt care pot depăşi 90 de kilometri pe oră şi în aceste condiţii vizibilitatea să fie spre zero. S-ar putea să emitem o avertizare de vreme severă imediată de tip cod roşu, în intervalul posibil 8-14, pentru estul judeţului Buzău, vestul judeţului Brăila, partea central-nordică a judeţului Ialomiţa şi extremitatea de sud-est a judeţului Vrancea", a spus Elena Mateescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.