Un număr de 28 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău vor funcţiona, începând de luni, în scenariul galben, a anunţat sâmbătă subprefectul de Buzău, Adina Moiseanu. Restul unităţilor de învăţământ, respectiv 456, vor funcţiona în scenariul verde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit lui Moiseanu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în şedinţă comună, alături de Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, scenariile de funcţionare a unităţilor de invăţământ preuniversitar pentru începutul semestrului II al anului şcolar 2020-2021.
 
În acest context, la nivelul CJSU a fost decis faptul că 28 de unităţi de învăţământ din judeţul Buzău vor funcţiona, începând de luni, 8 februarie 2021, în scenariul galben.
 
"Scenariul galben se aplică atunci când incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1 la mie dar mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori. Astfel, activităţile care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ sunt permise pentru toţi antepreşcolarii şi preşcolarii, elevii claselor din învăţământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal. Scenariul de funcţionare al unităţilor de învăţământ pe parcusul anului şcolar se va actualiza la 14 zile sau ori de câte ori este nevoie, în funcţie de situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi", a declarat Moiseanu.
 
Localităţile in care şcolile vor începe în scenariul galben sunt Cilibia, Colţi, Cernăteşti, Luciu, Largu, Pogoanele, Pănătău şi Ţinteşti.
 
Municipiul Buzău dar si Râmnicu Sărat sunt  în scenariul verde şi vor începe cursurile în toate şcolile.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.