La Spitalul Municipal Râmnicu Sărat sunt internaţi, vineri, 27 de pacienţi cu coronavirus, cei mai mulţi din cartierul Poştă din municipiul Buzău, plasat în carantină. Unitatea va primi încă 30 de pacienţi asimptomatici pe care autorităţile din judeţul Vrancea au decis să îi trimită la Buzău. Directorul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu, speră că unitatea sanitară pe care o conduce şi care a funcţionat până de curând cu un singur medic să facă faţă odată cu dublarea numărului de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am fost informat ca urmează să vină 30 de pacienţi din Vrancea.  Noi suntem pregătiţi, avem medicamente şi echipament de protecţie. A mai fost transferat un medic de la infecţioase de la Buzău şi cu ce avem acum speram să facem faţă. Am mai făcut o solicitare la DSP pentru un internist şi un ATI-st dar să sperăm că nu vom avea nevoie şi vom face faţă aşa. Acum avem 12 bărbaţi, 9 femei şi 6 copii şi simptomatici şi asimptomatici. Nu avem pacienţi în stare gravă”, a declarat Adrian Danielescu managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Din cei 27 de pacienţi internaţi în unitatea medicală, cei mai mulţi provin din focarul identificat în cartierul Poştă din municipiul Buzău.

Managerul spitalului din Râmnicu Sărat afirmă că pacienţii asimptomatici au avut unele reacţii de revoltă, neînţelegând de ce trebuie să fie internaţi dacă se simt bine.

”Probleme deosebite nu au fost. E ceva oarecum normal pentru că cei asimptomatici au impresia ca sunt trimişi la spital degeaba şi astea sunt problemele. Ei nu înţeleg de ce sunt ţinuţi aici şi chiar dacă le arăţi analizele şi radiografiile ei ştiu că se simt bine şi de aici şi atitudinea lor”, a mai declarat Adrian Danielescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.