DSP Buzău a anunţat, vineri, că sunt 11 focare active de coronavirus în judeţ, cu sute de persoane infectate. Majoritatea focarelor sunt în instituţii şi spitale. Din cauza numărului mare de infectări în rândul angajaţilor, ITM Buzău şi-a suspendat activitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit informării DSP, focar de coronavirus este la Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean Buzău, unde s-au înregistrat până acum 28 de îmbolnăviri cu SARS COV 2. 
 
Focare de boală mai sunt la Spitalul de boli cronice şi îngrijiri paliative Mărăcineni, unde sunt 14 infectări, la un laborator de analize din municipiu, unde sunt 5 cazuri şi la Căminul de bătrâni Filantropia din Berca, unde 94 de persoane sunt contaminate. 
 
Focare de coronavirus mai evoluează la Centrul de Asistenţă Medico-Socială Pogoanele, în timp ce cinci focare sunt active în multe secţii ale Spitalului Săpoca. La Săpoca sunt infectate, în total, 181 de persoane, pacienţi şi personal medical.  
 
De asemenea, focar de coronavirus este la Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde au COVID-19  un număr de 9 angajaţi, dintr-un total de 28 câţi numără instituţia.  
 
Urmare a acestei situaţii, conducerea ITM Buzău a decis suspendarea activităţii, printre cei infectaţi fiind atât inspectori din echipele de control cât şi persoane din conducerea instituţiei. Pe durata suspendării activităţii, instituţia a fost supusă unei dezinfecţii, iar restul angajaţilor care au intrat în contact cu colegii infectaţi au fost izolaţi la domiciliu. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.