Bulgaria a reţinut 70 de migranţi ilegali, găsiţi într-un autobuz dintr-o parcare de pe o autostradă în apropierea oraşului Sliven, noaptea trecută. Unii dintre migranţi au fost transportaţi la spital, ei fiind în stare de epuizare. Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul, au fost şi ei reţinuţi, iar procurorii au demarat procedurile juridice împotriva lor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, 14 bărbaţi, care nu aveau documente, au afirmat că sunt de origine afgană. Ei au fost duşi la spital, iar trei au rămas sub observaţia medicilor.

Bta.bg notează că poliţişti de la poliţia rutieră bulgară au controlat în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, o camionetă Fiat Ducato în parcarea menţionată de Reuters. Ei i-au găsit pe cei doi români şi pe cei 70 de migranţi fără documente, cu vârste cuprinse între 13 şi 38 de ani, care au spus că sunt din Afganistan.

Migranţii ar urma să ajungă la un centru pentru migranţi din Liubimeţ, din sudul Bulgariei.  

Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Majoritatea nu intenţionează să rămână în Bulgaria, ci ar vrea să ajungă în ţările mai bogate, din vestul Europei, folosind reţele elaborate de contrabandişti.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa sa cu Turcia, precum şi în întreaga ţară, pentru a combate un aflux de migranţi în creştere şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.