Bugetul Ministerului Familiei a fost avizat favorabil, marţi, de Comisia de Buget din Parlamentul României, iar ministrul Gabriela Firea a mulţumit parlamentarilor ”care au înţeles necesitatea tuturor proiectelor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aviz pozitiv din partea Comisiei de Buget din Parlamentul României pentru bugetul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse din 2023. Am explicat punct cu punct cum se împart cele peste 620 milioane de lei pentru copiii, tinerii şi familiile din România. Le mulţumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat pentru acest buget şi au înţeles necesitatea tuturor proiectelor pentru care am cerut finanţare”, a scris, marţi seară, pe FAcebook, Gabriela Firea.  

Aceasta a promis opoziţiei că va analiza propunerile şi va cere bani, dacă le va găsi sustenabile.  

”Este o reuşită importantă şi le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru implicare. De asemenea, pentru care le mulţumesc liderilor coaliţiei de guvernare şi colegilor din Guvern că au înţeles nevoia acestor proiecte şi că au găsit resursele pentru toate”, a mai transmis ministrul.  

Potrivit lui Firea, în 2023, o mare parte din buget va merge către programul de creştere a natalităţii, programele de creditare cu garanţia statului şi dobândă subvenţionată, realizarea celor 150 de centre de zi pentru copii sau către înfiinţarea direcţiilor de familie şi tineret.  

”Concret, din bugetul estimat la peste 620 de milioane de lei, aproape 92% merge către proiecte şi doar circa 8% către funcţionarea ministerului şi a instituţiilor subordonate”, a mai transmis ministrul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.