Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunţă că în cadrul coaliţiei este discută o ordonanţă de urgenţă privind situaţia angajaţilor din companiile vizate de sancţunile impuse Rusiei, aceasta având referiri la şomajul tehnic, însă se vor găsi soluţii şi pentru plata salariilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Budăi a fost întrebat, miercuri, în briefingul de după şedinţa de Guvern, când s-ar putea debloca situaţia angajaţilor care nu îşi mai pot primi salariile din cauză că au fost îngheţate conturile unor firme, ca urmare a sacţiunilor impuse Rusiei.

"Colegii mei de la ANOFM au discutat astăzi la ANAF şi cu băncile din România, v-am informat că pregătim la nivel de coaliţie o ordonanţă de urgenţă care va avea prevederi pentru şomajul tehnic. Am auzit începând de ieri (...) această problemă, am convocat deja la Ministerul Muncii o Comisie de dialog social exact, strict pentru această problemă (...) Se pare că sunt soluţii şi cu siguranţă eu pentru şomajul tehnic am prins un articol în ordonanţa de urgenţă cu o anumită derogare, dar vă rog să-mi permiteţi să nu vă spun care este articolul şi să iau decizia în coaliţie şi cu siguranţă o să vă dau ordonanţa. Dar există soluţii, cum am identificat pentru plata şomajului, cu siguranţă vor fi şi pentru salarii", a afirmat ministrul Muncii.

El le-a transmis oamenilor "să nu se panicheze".

Budăi a spus că această ordonanţă este pe ordinea de zi a şedinţei de coaliţie, iar în viitoarea şedinţă de Guvern, fie vineri, fie săptămâna viitoare ea ar urma să fie prezentată în Guvern.

"Este acest pericol de a se închide capacităţi de producţie din cauza crizei din Ucraina, Rusia şi, mai nou, discutând cu domnul ministru al Economiei m-a informat că şi în Belarus sunt anumite interdicţii", a susţinut Budăi.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.