Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă, întrebat care ar fi cuantumul minim al pensiei în România în aşa fel încât vârstnicii să aibă un trai decent, că în opinia sa pensia minimă ar trebui să aibă un cuantum apropiat de 3.000 de lei, nivelul până la care Guvernul a decis să aloce, în acest an, diverse tipuri de ajutoare. Budăi menţionează însă că România nu îşi permite să aloce, în acest moment, acest nivel minim pentru pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Este o întrebare foarte grea şi am făcut greşeala o dată să răspund cu o cifră exactă. Niciodată nu am evitat o întrebare, însă nu am să vă răspund cu o cifră, pentru că orice cifră voi spune eu acum, cineva o să vină şi o să spună că este prea mică sau este prea mare. În concepţia mea, dacă România şi-ar permite astăzi, eu cred că pensia minimă în România ar trebui să fie aici, unde noi ne adresăm cu măsurile (plafonul de 3000 de lei, până la care pensionarii primesc, în funcţie de pensie, ajutoare din partea Guvernului  - n.r.)”, a afirmat, luni seară, la Antena 3, Marius Budăi, întrebat care ar fi cuantumul pensiei la care pensionarii români ar putea avea un trai decent.
 
Întrebat dacă România îşi permite să acorde o pensie la un astfel de nivel minim, ministrul a răspuns: ”În acest moment nu”, adăugând că dacă vor exista ”guvernări responsabile” acest lucru va fi posibil.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.