Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că alocaţiile copiilor vor fi indexate cu rata inflaţiei înregistrată în cursul anului anterior, aşa cum prevede legea, ceea ce presupune o majorare de aproximativ 12 lei pentru un copil care beneficiază de alocaţia standard de 243 de lei. ”Nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, susţine el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Alocaţiile vor creşte cu rata inflaţiei calculată... cu aia care scrie în lege şi pe care o cunoaştem. (...) Este ceea ce facem acum şi, până la urmă, eu nu cred că există vreo familie în România sau nu trebuie să susţinem noi o familie în România care să aibă părinţi apţi de muncă şi să trăiască doar din alocaţia copiilor”, a afirmat ministrul Muncii, marţi seară, la România TV.
 
În ceea ce priveşte familiile care trăiesc exclusiv din alocaţiile copiilor, Budăi a susţinut că adulţii din acestea trebuie ”orientaţi către muncă”.
 
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat oficial, luni seară, că în sedinţa de coaliţie s-a decis creşterea punctului de pensie cu 12,5%, începând cu 1 ianuarie, astfel că acesta va avea valoarea de 1.784 de lei. ”PNL s-a opus ferm unor creşteri mai mici de 15% şi a obţinut în negocieri creşteri totale care depăşesc 15,8%”, a arătat Ciucă, menţionând şi celelalte decizii luate, între care continuarea acordării sprjinului pentru cei cu pensii mici, a voucherelor sociale, a sprijinului pentru plata facturilor la energie, actualizarea alocaţiilor pentru copii şi a unor indemnizaţii.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.