Spitalul CF Witting din Capitală are internaţi în total 8 pacienţi, dintre care unul singur în secţia de ATI COVID a unităţii sanitare. Şase chirurgi care lucrau la acest spital au fost detaşaţi la Spitalul CF 2 din Capitală în urmă cu două săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Unul dintre chirurgii detaşaţi este medicul chirurg Laurenţiu Ungurianu. Dr. Ungurianu: "Avem 330 de paturi, înainte de pandemie asiguram 11 specialităţi, eram 300 de angajaţi"
 
"Din data de 5 mai suntem detaşaţi la CF 2 , suntem 6 chirurgi din colectivul de chirurgie de 9, doi nu au dorit să se detaşeze şi doamna doctor ginecolog lucrează în altă parte. Este un spital de 330 de paturi, asigurăm practic 11 specialităţi, eram 300 de angajaţi, activitatea era destul de bine reprezentată, spitalul deservea atât pacienţi din cadrul Ministerului Transporturilor, de siguranţă a circulaţiei, activitatea de evaluare, cât şi pacienţi din tot spectrul social şi cu adresabilitate din toate zonele. 
 
Lucrul cel mai specific pentru acest spital era activitatea de siguranţă a circulaţiei, referitor la evaluarea lucrătorilor din circulaţia rutieră şi feroviară, aici fiind Comisia Naţională de Siguranţă a Circulaţiei, cea care aviza capacitatea lucrătorilor din transporturile rutiere şi feroviare de a-şi desfăşura activitatea. Activitatea s-a desfăşurat oarecum sincopat, n-aş putea să vă spun exact cum s-a mai desfăşurat în timpul pandemiei, informaţiile din Ambulatoriul în care şi-a desfăşurat activitatea fiind în altă locaţie. 
 
Specialitatea mea este de chirugie generală, munca era armonioasă, activitatea era normală, eram mulţumiţi cu toţii să îngrijim pacienţii. În primul rând, conducerea spitalului trebuia să facă toate demersurile necesare pentru ca activitatea spitalului să se desfăşoare în mod eficient, conform cu legislaţia în vigoare, chiar şi transformarea lui în suport Covid presupunea ca celelalte specialităţi să-şi menţină activitatea şi să deservească pacienţii Covid cu patologii asociate, lucru care nu s-a întâmplat, spitalul nu a fost transformat în spital suport Covid, ci într-o secţie unică de îngrijiri - pacienţi infectaţi cu Sars Cov 2, aşa cum a fost ea intitulată prin decizia conducerii spitalului. 
 
Circuitele mixte ar putea fi făcute, însă aici specialitatea aparţine epidemiologului, DSP-ului, ei trebuie să identifice aceste structuri, noi le-am identificat, le-am propus însă nu am primit o confirmare din partea DSP-ului pentru aceste circuite", a declarat pentru News.ro medicul Laurenţiu Ungurianu. 
 
Dr. Dana Drăgoescu, director medical al Spitalului CF Witting din Capitală, a explicat pentru News.ro că au fost făcute mai multe demersuri pentru redeschiderea spitalului şi pentru alţi pacienţi cu alte afecţiuni. Ultimul astfel de demers a fost făcut în urmă cu o săptămână. Dr. Drăgoescu: "Solicităm să fim spital non-Covid pentru că suntem spital monopavilionar şi nu pot fi făcute circuite Covid şi non-Covid"
 
"În total sunt 8 pacienţi, unul în secţia de terapie intensivă, 4 cazuri cu suspiciune de Covid şi trei cazuri confirmate. Spitalul are o capacitate de 320 de paturi. 
Ultimul este depus joia trecută, în care solicităm să fim spital non-Covid deoarece suntem monopavilionari şi existenţa circuitelor paralele pentru pacienţi Covid şi non- Covid este foarte dificilă, s-ar intersecta în zona de radiologie, drept pentru care am preferat să fim spital non-Covid şi să desemnăm o zonă care să fie o zonă tampon în care să internăm sau să izolăm pacienţii care între timp pot deveni Covid pozitiv, apoi să-i transferăm spre spitale cu specific", a declarat pentru News.ro Dr. Dana Drăgoescu.  
 
Dr. Dana Drăgoescu, despre faptul că acum în unitatea sanitară sunt internaţi numai 8 pacienţi cu Covid, dintre care doar 1 în secţia de ATI: "Am avut 5 pacienţi cu boli grave  care şi-au pierdut viaţa pentru că nu au putut face controalele la Spitalul Witting"
 
"Sunt foarte mulţi pacienţi care sunt non-Covid, care au patologie complexă, care au nevoie de ajutor medical, sunt foarte mulţi, mulţi şi-au pierdut viaţa tocmai pentru că nu au venit la controale, nu şi-au reevaluat starea de sănătate. Trebuie deschise spitalele, şi eu am avut pacienţi care şi-au pierdut viaţa, nu am putut să-i internez, sigur, internarea în alte spitale de asemenea a fost foarte dificilă sau nu a fost posibilă, am pierdut 5 pacienţi pentru că nu au putut intra în spital pentru controale, în general diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate. 
 
Noi am trimis memoriu către DSP, avizat de medicul epidemiolog, în care ne-am expus toate posibilităţile,  sigur că aşteptăm avizul de funcţionare, sigur că ne dorim să redeschidem blocul operator, să redeschidem secţia de chirurgie, nu e plăcut să-ţi vezi colegii cum pleacă la alte spitale ca să poată să-şi facă meseria sau specialitatea. Noi am fost defavorizaţi, nu am avut aviz de funcţionare pentru blocul operator şi pentru secţia chirurgie şi sigur că nu a fost o situaţie plăcut", a declarat pentru News.ro directorul medical al Spitalului CF Witting din Capitală. 
 
Precizările DSP Bucureşti
 
Şeful DSP Bucureşti a explicat jurnaliştilor News.ro că documentaţia depusă de conducerea spitalului pentru a obţine avizul de funcţionare pe noua structură pentru a permite pacienţilor cu alte afecţiuni să intre în spital este însă incompletă. În acest sens, spitalul va trimite documente suplimentare curând. Chiar şi aşa , spune medicul Oana Nicolescu, o echipă DSP va ajunge mâine la spital pentru a verifica circuitele şi secţiile unităţii sanitare, inclusiv cea de ATI, ceea ce înseamnă că unitatea s-ar putea redeschide curând şi pentru pacienţii cu alte afecţiuni. Unitatea sanitară a tratat exclusiv pacienţi cu Covid 19 de la sfârşitul lunii iulie a anului trecut.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.