Brigada Rutieră a Capitalei anunţă, după controalele făcute în noapte de sâmbătă spre duminică, reţinerea a 16 permise şi 57 de amenzi în valoare de aproximativ 41.500 de lei. De asemenea, în sectorul 2, doi şoferi au fost surprinşi sub influenţa substanţelor psihoactive, unul dintre ei având droguri de risc şi în maşină. În acelaşi sector, un ăofer a fost depistat la volan sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În noaptea de 07/08 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 41500 lei şi au constatat 3 infracţiuni după cum urmează: 2 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; 1 pentru deţinere de substanţe psihoactive din categoria drogurilor de risc”, anunţă Brigada de Poliţie rutieră a Capitalei.
 
De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere: 6 pentru încălcarea regimului legal de viteză; 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 2 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice;
>>2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului; 1 adoptarea unui comportament agresiv în conducerea autovehiculului pe drumurile publice.
Totodată, au fost reţinute 7 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.
 
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 sub influenţa substanţelor psihoactive.
În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest a relevat prezenţa în organism a THC5-Cannabis.
În acest context, conducătorul autovehiculului a fost  condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.
De asemenea, în urma controlul efectuat, poliţiştii au depistat în autovehicul substanţe din categoria drogurilor de risc.
În cauză, s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
 
 Un tânăr în vârstă de 29 de ani, cetăţean străin, a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 sub influenţa substanţelor psihoactive.
În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest a relevat prezenţa în organism a Benzodiazepinei şi Metamfetaminei.
În acest context, conducătorul autovehiculului a fost  condus la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.2 din Codul Penal.
 
Un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2 sub influenţa alcoolului.
Conducătorul autovehiculului a fost  testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentraţie de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În acest context, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.