Imagini cu mai multe persoane care au prins un pui de urs, în judeţul Braşov, îl ţin de gât şi-l înghiontesc cu un par au fost publicate pe internet. Poliţiştii au fost sesizaţi şi au făcut o verificare, anunţând că animalul a fost eliberat în natură, fără a suferi vătămări. Ulterior, poliţiştii din Braşov au anunţat că au întocmit dosar penal pentru braconaj şi chinuirea animalelor, în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Braşov: Dosar penal pentru braconaj şi chinuirea animalelor, în cazul puiului de urs ţinut de gât şi înghiontit cu un par

Un clip video de peste un minut cu mai multe persoane care au prins un pui de urs, îl ţin de gât şi îl înghiontesc cu un par au fost publicate pe Facebook, într-un grup pentru protecţia animalelor.

Animalul, extrem de speriat, ţipă, iar persoanele din jurul său îl fotografiază şi îl filmează. Clipul video a strâns de sute de comentarii şi reacţii negative de la iubitorii de animale.

Poliţiştii au fost sesizaţi şi au făcut verificări, identificând persoanele din imagini.

”Colegii au făcut verificări cu privire la aspectele care reies din materialul video respectiv. Se pare că persoanele în cauză erau la cules de fructe de pădure, au identificat puiuţul de urs, s-au făcut ceva poze, filmuleţe cu el, însă puiuţul a fost eliberat, fără a i se cauza vreo vătămare”, a transmis Poliţia Braşov.

Poliţiştii au precizat că vor monitoriza în continuare situaţia.

”Situaţia respectivă rămâne în atenţia noastră, întrucât ne dorim ca persoanele care locuiesc sau trec prin zona respectivă, dar şi animalele să nu aibă de suferit”, a mai transmis IPJ Braşov.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.