Zeci de angajaţi ai companiei de utilităţi publice din Brăila au intrerupt activitatea vineri, protestând şi cerând salarii mai mari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul spontan a avut loc la Compania de Utilităţi Publice Dunărea Brăila unde circa 50 de angajaţi, în special de la sectorul întreţinere reţele apă, au intrerupt programul de lucru şi  s-au deplasat la sediul societăţii, fără a perturba însă activitatea celorlalţi salariaţi.

Conducerea executivă a solicitat organizarea din rândul participanţilor a unui grup, în număr de 10-15 salariaţi, care să participe la o discuţie. Acest demers a fost necesar în vederea aplanării oricărui potenţial conflict, pentru ca activitatea companiei să–şi urmeze cursul normal. Astfel, a urmat o întâlnire de lucru, care a avut loc în Sala de Sedinţe a Companiei de Utilităţi Publice Dunărea Brăila SA, timp de 40 de minute.

Revendicările angajaţilor au fost în principal de ordin salarial, deoarece din 2019 salariaţii nu au beneficiat de nicio altă majorare salarială.

Conducerea executivă a explicat salariaţilor că, potrivit Legii nr. 55/2020, dat fiind starea de alertă, negocierea Contractului colectiv de muncă este suspendată, inclusiv  o perioadă de 90 de zile de la încetarea stării de alertă. De asemenea, li s-a  comunicat ca în bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, aprobat recent de Adunarea generală a acţionarilor, a fost prevăzută o majorare salarială de 5%, începând cu lunile septembrie – octombrie 2021. Această majorare salarială se va acorda însă diferenţiat în funcţie de performanţa şi contribuţia fiecărui salariat în cadrul societăţii .

Participanţii la întâlnire s-au declarat multumiţi de rezultatul discuţiilor purtate şi şi-au reluat activitatea, luându-şi angajamentul, totodată, să recupereze orele, în care au luat parte la dezbateri, prin timp de lucru suplimentar, astfel încât toate activităţile programate pentru această zi să fie executate şi activitatea societăţii să nu fie afectată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.