Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila a decis, luni, ca purtarea măştii de protecţie să devină obligatorie pentru persoanele de peste 5 ani în municipiul Brăila şi în alte 13 sate din judeţ. Este vorba despre localităţi în care incidenţa cumulată depăşeşte 1,5 cazuri la mia de locuitori, iar măsura intră în vigoare de marţi, 13 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în următoarele localităţi în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile depăşeşte 1,5 cazuri /1000 de locuitori: municipiul Brăila(1,59) şi satele Berteştii de jos, Chichineţu, Batogu, Vultureni, Frecăţei, Căldăruşa, Gulianca, Cotu Lung, Muchea, Drogu, Tudor Vladimirescu, Baldovineşti şi Zăvoaia începând cu 13 octombrie 2020”,  arată primul articol al hotărârii CJSU Brăila.

De asemenea, pentru localităţile respective se instituie şi alte măsuri precum limitarea la maxim 25 de persoane în interior şi 50 în exterior pentru cinematografe, instituţii de cultură şi/sau concerte, programul de lucru al restaurantelor, barurilor, cafenelelor se stabileşte între orele 6.00-23.00 cu comanda maximă la ora 22.00 şi cu maxim 4 persoane din familii diferite la o masă, iar activitatea operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şe defăşoară până la ora 23.00.

Totodată,  unităţile administrativ teritoriale din Brăila trebuie să aducă la cunoştinţa instituţiei prefectului până cel târziu pe 14 octombrie toate evenimentele culturale publice organizate până la finele anului

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.