Comisarii Gărzii de Mediu din Botoşani au verificat un transport de textile second hand şi au constatat că acestea erau neigienizate, prezentau urme, pete şi păr de animale, fiind nepotrivite pentru consumatori. În urma verificărilor, comisarii au decis să retrimită hainele către expeditor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În baza Protocolului de Colaborare semnat la nivel naţional, comisari din cadrul Garda de Mediu Botoşani împreună cu comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Botoşani au efectuat o acţiune de inspectie şi control ca urmare a informaţiilor transmise de către Garda de Mediu Bihor privind transportul de bunuri second hand, destinatar o persoană juridică din judeţul Botoşani”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu Botoşani.  

Sursa citată a precizat că s-a constat că produsele transportate nu respectă legislaţia în vigoare şi prezintă risc pentru sănătatea şi siguranţa consumatorilor şi totodată deşeurile nu se pot valorifica de către destinatar. 

Comisarii au precizat că bunurile second hand, donate, nu erau corespunzător igienizate (aveau pete, fire de păr, resturi alimentare), articolele de îmbrăcăminte nu prezentau niciun document privind denumirea, marcarea, compoziţia, precum şi etichetarea produselor textile. 

De asemenea, nu erau însoţite de documente din care să reiasă informaţii referitoare starea de funcţionare, instrucţiuni de utilizare, precum şi alte informaţii necesare consumatorului 

”Comisariatul Judeţean Botoşani al Garda Naţională de Mediu a dispus prin Nota de Constatare măsura în sarcina destinatarului de returnarea produselor către expeditor”, au mai precizat comisarii.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.