Doi bărbaţi au fost reţinuţi după ce au intrat în locuinţa unei tinere şi au violat-o sub ameninţarea unui cuţit, iar în momentul în care au fost identificaţi de poliţiştii botoşăneni ei au încercat să fugă, oamenii legii folosind armanentul din dotare pentru a-i prinde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, pe data de 27 august, doi bărbaţi, de 25 şi de 27 de ani , din comuna Nicşeni, au fost reţinuţi pentru viol şi tâlhărie calificată. 
“În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că aceştia, la data de 26 august 2020, ar fi pătruns în locuinţa victimei, o tânără de 23 de ani din satul Vlădeni, având feţele acoperite şi înarmaţi cu un cuţit. Cei doi ar fi exercitat asupra tinerei acte cu violenţă şi ameninţări, determinând-o să întreţină relaţii sexuale cu fiecare dintre ei.  Ulterior, cei doi tineri, tot prin folosirea de violenţe, ar fi sustras din locuinţă suma de 500 de lei şi două telefoane mobile, ulterior părăsind locul faptei”, se arată în comunicat. 
O echipă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani şi nr. 4 Dorohoi au început cercetările în acest caz, iar pe data de 27 august cei doi bărbaţi au fost identificaţi în comuna Nicşeni. 
“La vederea poliţiştilor, cei doi au încercat să se sustragă, procedându-se la urmărirea lor şi întrucât nu s-au supus somaţiilor, au fost executate două focuri de armă în plan vertical şi unul înspre aceştia.  În urma utilizării armamentului din dotare, nu au rezultat victime sau pagube materiale”, a precizat sursa citată.
În urma controlului corporal, poliţiştii au găsit asupra loc bunuri furate din locuinţa tinerei. 
Cei doi au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Botoşani, urmând să fie prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.