Vicepremierul Costin Borc le-a spus, vineri, tinerilor care au participat la programul de internship al Guvernului, că ţara are nevoie de ei, statul român nu poate să meargă înainte fără aportul tinerei generaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu vreau să spun cuvinte mari şi, fără să spun lozinci patriotarde, ţara are nevoie de dumneavoastră, ţara nu poate să meargă înainte fără aportul dumneavoastră şi cel al generaţiei dumneavoastră. Cu cât ţara pierde mai mulţi oameni în fiecare zi, cu atât cee ce rămâne e mai rău. E o chestie simplă”, a spus vicepremierul Costin Borc. 

El şi-a exprimat speranţa că tinerii interni au avut experienţe plăcute în cadrul programului de interNship şi că şi-au făcut prieteni, mulţumindu-le, totodată, că au participat la acest program.

”Sper că aţi avut nişte experienţe plăcute, pentru că programul de internship nu înseamnă numai mersul la birou, ci înseamnă prieteni, prieteni cu care mergem să mâncam un sandviş la prânz sau un covrig sau cu care mergem seara la un pub sau la o bere sau la un concert. By the way, sunt foarte multe concerte interesante în seara asta în Bucureşti. Sper că aţi avut o experienţă plăcută, sper că v-aţi făcut prieteni, sper că această experienţă vă va marca pozitiv în carierele dumneavoastră şi vă mulţumesc că aţi făcut parte din acest program”, a spus Borc.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, le-a mulţumit celor 15 tineri care au participat la program în cadrul ministerului, în această vară. ”Mă bucur că sunt şi la finalul acestui stagiu alături de dumneavoastră şi vă mulţumesc pentru că nu mai puţin de 15 dintre dumneavoastră aţi ales Ministerul Finanţelor Publice – 10 la minister şi 5 la ANAF - unde s-au simţit foarte bine, iar eu azi dimineaţă am fost la ANAF şi am plătit impozitul cu cardul, deci am vrrut să testez personal dacă într-adevăr funcţionează cardul la ANAF şi funcţionează”, a spus Anca Dragu, adăugând că toţi cei care vor să lucreze în aceste două instituţii sunt aşteptaţi ”cu braţele deschise”.

Ea le-a mulţumit stagiarilor pentru că s-au integrat foarte bine şi au adus ”un suflu tânăr şi frumos” în Ministerul Finanţelor.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că şi în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este nevoie de oameni entuziaşti şi cu idei.

”Am merge mult mai repede cu foarte multe proiecte dacă am avea oameni care să aibă iniţiativă şi să vină să aibă verticalitate. (...) La nivelul departamentului am făcut şi noi câteva chestii care sunt de interes şi primul lucru pe care pot să-l spun este faptul că de anul acesta am deschis voluntariat în mod oficial. Deja sunt înscrişi cu contracte de voluntariat 735 de voluntari care parcurg un curs de pregătire, care vor lucra pe maşinile de pompieri, pe maşinile SMURD, o să apelăm la ei să ne sprijine în cazul unor dezastre”, a spus Raed Arafat.

El a afirmat că unul dintre stagiarii din anii trecuţi a fost angajat consilier în cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

”Este execelent, pentru că s-a plimbat, a văzut foarte multe lucruri afară, a lucrat inclusiv la biroul secretarului general al NATO şi acum s-a întors aici şi are un bagaj de experienţă indiferent de vârstă, beneficem de el şi lucrează cu noi. Vă invit să faceţi acelaşi lucru”, a afirmat Arafat.

200 de tineri participanţi la cea de-a patra ediţie a programului de internship al Guvernului au absolvit vineri stagiul. Scopul programului a fost de a familiariza tinerii cu administraţia publică din România şi de a dobândi cât mai multe competenţe şi abilităţi specifice, prin implicarea în procesele de îmbunătăţire a actului normativ, dar şi prin intermediul întâlnirilor organizate, unde au avut oportunitatea de a adresa întrebări demnitarilor şi diplomaţilor. Cei 200 de absolvenţi ai ediţiei din acest an provin din 20 de universităţi româneşti şi din alte 32 de universităţi din Europa, Asia şi America de Nord. Tinerii se alătură reţelei de Alumni formate din absolvenţii celor trei promoţii anterioare ale Programului Oficial de Internship, organizat de Guvernul României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.