Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţine că sunt "artificiale" motivele care au determinat disputa publică iniţiată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat pe tema achiziţiilor de ambulanţe pentru SMURD şi că "nu există niciun risc, de nicio natură, care să determine sincope în activitatea SMURD, cu atât mai puţin să pună în pericol viaţa oamenilor” .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Controversă pe tema licitaţiei pentru noi ambulanţe. Bodog: Licitaţia nu mai e valabilă, trebuie protocol nou MS-MAI. Arafat: Cei care semnează protocolul să-şi asume răspunderea când vor muri oameni

”Îl asigur pe domnul secretar de stat Read Arafat că am toată deschiderea şi determinarea pentru identificarea soluţiei adecvate, împreună cu toţi cei care au responsabilităţi în aceast domeniu, pentru că nu există nicio rezervă sau ezitare în privinţa achiziţiilor de noi ambulanţe. Ba, dimpotrivă! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, să punem în practică un proiect major, achiziţia de 3000 de noi ambulanţe, nu doar la nivelul SMURD, ci în toată ţara, astfel încât să nu existe localitate importantă fără ambulanţă . Însă, întrega procedură trebuie să se desfăşoare cu respectarea deplină a legii şi în beneficiul oamenilor. Prin urmare, mă aştept la o participare si contribuţie corespunzătoare din partea domnului Arafat” susţine Florian Bodog, citat într-un comunicat de presă transmis duminică seară de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, noua legislaţie privind achiziţiile publice, adoptată anul trecut, a făcut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru ISGU şi a determinat ANAP să îl aprecieze corespunzător. "Urmare a acestei realităţi, a fost redactat şi este în curs de evaluare şi semnare un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achiziţie de noi ambulanţe în condiţii legale", precizează Bodog.

Mai mult, ministrul Sănătăţii susţine că nu există niciun risc, de nicio natură, care să determine sincope în activitatea SMURD, "cu atât mai puţin să pună în pericol viaţa oamenilor” şi că îl aşteaptă la "un dialog constructiv" pe secretarul de stat Raed Arafat, imediat ce acesta va reveni în tară.

p> Secretarul de stat Raed Arafat a reacţionat, duminică, la anunţul ministrului Sănătăţii, de a încheia un nou protocol între Ministerul Săntătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne, astfel încât să fie reluată procedura de achiziţie a ambulanţelor SMURD. Raed Arafat a susţinut că, dacă se renunţă la licitaţia începută de IGSU, se va întârzia foarte mult, astfel că primele ambulanţe vor putea fi preluate abia la jumătatea anului viitor, în condiţiile în care dotările ambulanţei şi SMURD sunt învechite. ”Să îşi asume responsabilitatea cei care semnează (protocolul - n.r.) atunci când vor muri oameni pentru că nu avem ambulanţe”, a averizat Arafat.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.