Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, că este informat despre fiecare caz de copil care moare în spital, că suferă pentru fiecare dintre aceştia, şi că de fiecare dată autorităţile au luat măsuri, susţinând că el nu poate să acţioneze în astfel de situaţii ”numai de spectacol”, să spună că va pedepsi, în condiţiile în care nu are instrumente legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Sănătăţii a povestit, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mioveni, judeţul Argeş, că este informat despre fiecare caz de copil care moare în spital.

”În ceea ce priveşte cazurile cu bebeluşii care din păcate se întâmplă să decedeze în diferite spitale din ţară, vreau să vă spun că eu sunt informat în fiecare dimineaţă şi (...) sufăr pentru fiecare copil care decedează şi pentru fiecare om din ţara asta care-şi pierde viaţa prematur”, a spus Bodog.

El a adăugat că în fiecare dintre situaţiile de acest gen a cerut să se ia măsuri, dar că nu poate acţiona ”numai pentru spectacol”, în condiţiile în care nu are instrumente legale.

”După fiecare raport pe care l-am primit – şi se poate verifica acest lucru - direcţiile noastre de sănătate publică au fost, au verificat, au luat măsuri. Şi la nivel naţional există această problemă (...) însă acolo unde se poate acţiona, acţionez în limita legii. Nu pot să acţionez în afara legii, numai pentru spectacol, să mă duc şi să spun că îi voi pedepsi, atâta timp cât eu nu am instrument legal, nici nu am bază legală pentru acest lucru. Există organisme specializate care anchetează. Ceea ce pot eu să fac este să iau măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri”, a mai spus ministrul.

Florian Bodog, care a ajuns joi seară în judeţul Argeş, a făcut o vizită neanunţată într-un spital şi a discutat cu două familii ai căror copii au murit în spitale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.