Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat, luni, că autorităţile locale din Timişoara au decis ieşirea din carantină, la o incidenţă de peste 8 la mie, în condiţiile în care la o incienţă mai mică s-a decis intrarea în carantină. Bode face apel la dalog între autorităţile locale şi cele centrale, precizând că situaţia referitoare la crantinarea unor localităţi va fi tranşată de CNSU, în zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucian Bode a vorbit, luni, despre situaţia de la Timişoara: ”CJSU ia decizia ieşirii din carantină, în condiţiile în care rata de infectare era de peste 8 la mie. DSU a luat o decizie tranzitorie, până la momentul în care CNSU va lua o hotărâre suverană, în ceea ce priveşte carantinara Timioarei şi a localităţilor limitrofe. Vorbim despre 11 judeţe, cu 32 de localităţi în acest moment, care se află în carantină”.

Bode a afirmat că CNSU se va reuni mâine sau poimâine şi ”va adopta o hotărâre în ceea ce priveşte Timişoara”.

Bide a făcut apel la dialog şi a afirmat că ”normal ar fi să nu existe astfel de situaţii, să existe un dialog între nivelul local şi nivelul naţional”.

”Ar fi important să nu vedem poziţionări diferite”, a mai precizat ministrul de Interne, aprciind că poziţionările dferite pe un astfel de subiect nu fac bine.

”Pledez pentru dialog, pentru o autonoie locală, dar nu putem să avem aceste mesaje în spaţiul public care nu fac bine nimănui”, a mai declarat Bode.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.