Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost prezent, joi, la inaugurarea unei staţii de pompieri în localitatea Domneşti din judeţul Ilfov, precizând că acest punct de lucru va avea repartizate patru unităţi administrativ-teritoriale, având o rază de acţiune de 100 de kilometri pătraţi. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a menţionat că vor fi construite 100 de asemenea staţii de pompieri în zonele rurale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Lucian Bode şi Raed Arafat au participat la inaugurarea punctului de lucru al ISU Bucureşti-Ilfov în Domneşti.
 
"De astăzi şi datorită implicării autorităţilor publice locale, Consiliul Judeţean şi ISU Ilfov, o să ajungă maşinile în câteva minute, cel puţin prima linie de intervenţie. Probabil că va fi nevoie de sprijin la unele incendii. În primele 2 minute îl stingi cu un pahar cu apă, la zece minute îţi trebuie trei maşini de pompieri pentru el. Va conta foarte mult faptul că o maşină de stingere va ajunge rapid în zona care va fi deservită. Pe partea medicală, faptul că avem un echipaj de prim ajutor calificat aici înseamnă că cei care au nevoie de asistenţa medicală de urgenţă, stop cardiac, o hemoragie gravă pot să primească ajutor, din nou, mult mai rapid şi mai eficient”, a explicat Raed Arafat.
 
El a precizat că obiectivul este scăderea timpilor de reacţie la intervenţiile ISU în zona Bucureşti-Ilfov. 
 
"Scopul nostru în următoarea perioadă la Bucureşti şi la Ilfov este de a micşora timpii de reacţie. Acest lucru se face prin crearea mai multor staţii sau puncte de lucru de acest gen şi a dispera forţele astfel încât primele maşini să ajungă întotdeauna în timp foarte scurt. În fondurile europene s-a prevăzut că în următorul exerciţiu al fondurilor europene să avem construite 100 de staţii de pompieri sau puncte de lucru de pompieri la nivel naţional, în zonele rurale mai mult, şi acest lucru înseamnă scăderea timpilor de reacţie pe care nu îi calculăm numai pe distanţe, ci şi pe greutatea de ajunge din cauza traficului şi din cauza altor condiţii de drum”, a mai transmis şeful DSU.
 
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a completat informaţia oferită de Arafat cu privire la cele 100 de staţii de pompieri. 
 
"Legat de afirmaţia domnului secretar de stat Raed Arafat, proiectul nostru este să finanţăm din fonduri europene nerambursabile 100 de subunităţi de pompieri în mediul rural. Proiectul de la Domneşti poate fi luat ca model, ca proiect pilot. 400.000 de euro nu este o investiţie pe care să nu o putem suporta din fonduri europene pentru cele 100 de subunităţi la nivel naţional”, a precizat Bode.
 
El a mai declarat că punctul de lucru de la Domneşti va deservi peste 30.000 de locuitori. 
 
"Prin investiţia de la Domneşti cei mai câştigaţi sunt cetăţenii care au în proximitate o unitate de intervenţie care va contribui în mod decisiv la dezvoltarea serviciilor publice de urgenţă într-o zonă care se află într-o expansiune urbană şi industrială puternică. Valoarea acestei investiţii este cu atât mai mare cu cât ea acoperă o arie extinsă de intervenţie. Acest punct de lucru va avea repartizate patru unităţi admnistrativ-teritoriale în zona de competenţă, pe o rază de acţiune de aproximativ 100 de kilometri pătraţi şi va deservi o populaţie de peste 30.000 de locuitori. Poziţionarea geografică a punctului de lucru va permite intervenţii prompte în zona unui important nod de trafic rutier, autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, Drumul Naţional de Centură Bucureşti şi pe segmentul de sud al viitoarei autostrăzi de centură a Capitalei”, a precizat ministrul Afacerilor Interne.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.