Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că peste 4.000 de oameni au participat, duminică seară şi în noaptea de duminică spre luni, la protestele faţă de restricţii organizate în 24 de localităţi. Bode subliniază că dreptul la protest trebuie respectat, însă face un apel la participaţi să respecte măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. "Este dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur, pentru că o mie de oameni care participă la proteste într-o locaţie, fără mască, fără respectarea măsurilor de protecţie sanitară, peste câteva ore vor fi în societate, potenţial o mie de persoane care pot infecta alţi oameni nevinovaţi care respectă măsurile de protecţie sanitară", arată Bode.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că au fost organizate "24 de proteste în 24 de locaţii cu 4.075 de participanţi", în ultimele 24 de ore, unele proteste având loc inclusiv noaptea.
 
"Dreptul de a protesta este un drept câştigat cu sânge la Revoluţia din 1989. În consecinţă, acest drept trebuie protejat, trebuie încurajat. Nu cred că aţi văzut din partea membrilor Guvernului sau a coaliţiei la guvernare mesaje care să intimideze astfel de activităţi. (...) Fac un apel către toţi cei care doresc şi simt nevoia să participe la astfel de manifestări: respectaţi normele de protecţie sanitară. Este dreptul vostru să participaţi la astfel de proteste, dar nu puteţi pune în pericol sănătatea celor din jur, pentru că o mie de oameni care participă la proteste într-o locaţie, fără mască, fără respectarea măsurilor de protecţie sanitară, peste câteva ore vor fi în societate, potenţial o mie de persoane care pot infecta alţi oameni nevinovaţi care respectă măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Lucian Bode, într-o conferinţă de presă. 
 
În ceea ce priveşte acţiunile forţelor MAI din perioada 26-28 martie, privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară, Bode a arătat că în medie 102.742 persoane au fost verificate şi că, tot în medie, în fiecare zi, s-au făcut controale la 6.700 de operatori economici şi au fost sancţionaţi, în medie, zilnic, 77.
 
"Vreau să fie foarte clar: scopul nostru nu este acela de a sancţiona cetăţenii. Scopul nostru este acela de a limita răspândirea pandemiei şi, din 103.000 de persoane verificate, în medie, au fost sancţionate undeva la 8.400 de persoane. Acesta este raportul”, a afirmat Lucian Bode.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.