Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a precizat, joi la Braşov, la prezentarea bilanţului MAI în 6 luni de activitate că cea mai importantă vulnerabilitate a instituţiei şi a instituţiilor subrdonate rămâne deficitul de resurse umane, care se ridică la aproxiimativ 20% din efectivul total al instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ministerul Afacerilor Interne este o instituţie fundamentală în arhitectura de securitate a statului român. Pe timp de pace, este ministerul care gestionează cel mai amplu spectru de activităţi care vizează buna funcţionare a societăţii. Avem de îndeplinit obiectivele pe care ni le-am asumat în programul de guvernare iar la capitolul Afaceri Interne ne-am asumat o serie de obiective specifice demarate şi aflate în diferite stadii de implementare. De departe, cea mai importantă vulnerabilitate a ministerului şi instituţiilor subrdonate rămâne deficitul de resurse umane, care se ridică la aproxiimativ 20% din efectivul total al instituţiei. Eforturile instituţionale se concentrează cu prioritate către reducerea acestui deficit, inclusiv prin organizarea concursurilor pentru funcţiile de conducere vacante şi pe îmbunătăţirea pregătirii profesionale”, a explicat Lucian Bode, la Liga Aleşilor Locali de joi de la Braşov.

În acest sens, el a amintit măsura pentru reducerea deficitului de angajaţi în MAI.

„Începând cu anul 2021 am pus in aplicare Concepţia privind reducerea deficitului de resurse umane axată pe rezolvarea deficienţelor acumulate in sistem, axată pe trei paliere de acţiune - cresterea numarului de locuri de şcolarizare în instituţiile de învăţământ postliceal şi universitar peste 5.000 de locuri, încadrarea din sursă externă, fiind aprobate 5.000 de posturi şi organizarea concursurilor pentru funcţiile de conducere vacante. Astfel, din cele aprox 13.000 de funcţii de conducere existente la nivelul MAI la preluarea mandatului, peste o treime din acestea erau ocupate prin împuterniciri, pentru care am demarat concursuri în proporţie de 50%. Asigurarea resurselor umane la nivelul tuturor unităţilor din cadrul MAI constituie premisa succesului procesului de modernizare şi de atingere a obiectivelor instituţionale”, a mai explicat Bode.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.