Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, anunţă că numărul incendiilor de vegetaţie uscată a cunoscut, în perioada 1 ianuarie – 14 martie 2022, creşteri de aproape patru ori faţă de perioada similară a anului trecut. El arată că au fost situaţii în care oameni surprinşi de aceste incendii şi-au pierdut viaţa, în judeţe precum Argeş, Maramureş sau Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne a subliniat, joi, în videoconferinţa cu prefecţii, creşterea numărului  de incendii de vegetaţie uscată, arătând că au existat situaţii în care oameni şi-au pierdut viaţa din cauza acestora. Printre judeţele cele mai afectate se numără Prahova, Dâmboviţa, Hunedoara, Gorj. 

El a cerut prefecţilor să acţioneze „preventiv, nu reactiv” arătând că structurile operative trebuie să fie prezente în mod constant pe teren pentru a preveni astfel de situaţii.  

„Aceste arderi necontrolate sunt extrem de periculoase şi pot avea consecinţe extrem de grave”, a subliniat Lucian Bode. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.