Blocul Naţional Sindical (BNS) a solicitat, marţi, convocarea de urgenţă a Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, având în vedere ”situaţia de forţă majoră determinată de apariţia şi în România a epidemiei de coronavirus. Sindicaliştii cred că este nevoie de mai multe măsuri pentru salariaţii din unele domenii, care sunt expuşi unui risc de îmbolnăvire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit BNS, măsurile deja anunţate de Guvern, ca răspuns la criza generată de apariţia mai multor cazuri de infectare cu coronavirus, ar putea fi completate în perioada următoare şi de alte măsuri ce ar putea afecta activitatea economică şi financiară din România, cu impact direct asupra salariaţilor şi a famiiliilor acestora.

”În acest context de forţă majoră, se impune o analiză a partenerilor sociali în vederea asumării unor măsuri care să sprijine eforturile Guvernului de combatere a epidemiei şi totodată să asigure suport salariaţilor şi companiilor pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă în acest context special”, a transmis BNS.

Sindicaliştii prcizează că BNS reprezintă salariaţi din domenii de activitate care sunt în acest moment expuşi unui risc accentuat de contaminare (cum ar fi serviciile de poştă, transport local, transport feroviar, sistemul penitenciar, serviciul de ambulanţă, funcţionari publici, servicii financiar bancare, mari platforme industriale,  cultură etc.).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.