Blocul Naţional Sindical revine, joi, asupra informaţiei transmise cu o zi în urmă, potrivit căreia pentru 1,8 milioane de angajaţi cu salariul minim venitul net va fi diminuat cu 83 de lei, începând cu luna noiembrie. Potrivit sindicaliştilor, greşeala ”s-a produs din cauza unei interpretări greşite a două articole din proiectul OUG”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Blocul Naţional Sindical îşi cere scuze public pentru informaţia eronată transmisă în comunicatul de presă emis de organizaţie ieri, 25.10.2023, potrivit căreia aproximativ 1,8 milioane de lucrători din România vor avea un salariu minim diminuat cu 83 de lei, începând cu luna noiembrie. Această greşeală s-a produs din cauza unei interpretări greşite a două articole din proiectul de ordonanţă de urgenţă în discuţie. După o analiză detaliată, s-a clarificat că proiectul de ordonanţă de urgenţă nu prevede o diminuare a salariului minim pentru lucrătorii din România”, au transmis, joi, sindicaliştii.

Aceştia au precizat că regretă ”profund orice confuzie sau disconfort pe care informaţia eronată ar fi putut să le cauzeze”.

Cu o zi în urmă, BNS anunţa că pentru circa 1,8 milioane de angajaţi care au salariul minim, începând cu luna noiembrie, venitul minim net va fi diminuat cu 83 de lei.

”O posibilă corecţie a veniturilor nete pentru salariaţii plătiţi cu venitul minim brut de 3.300 lei este realizabilă abia de la 1 ianuarie 2024, odată cu aprobarea unei noi valori pentru salariul minim”, aratau  ei.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că a convenit, împreună cu patronatele şi sindicatele, în Consiliul Naţional Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcţii, agricultură şi industria alimentară, astfel că atât noul salariu minim în construcţii, de 4.582 de lei, cât şi cel din agricultură şi industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.