Peste 150 de infractori prinşi, 17 urmăriţi naţional sau internaţional depistaţi, 660 de permise de conducere reţinute, 47 pentru consum de alcool, peste 100 de intervenţii la incendii, iar o persoană care voia să se sinucidă a fost salvată, relevp bilanţul activităţii efectivelor MAI în ultimele 24 de ore prezentat sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 157 de autori de infracţiuni care au săvârşit 161 de fapte penale, iar faţă de 71 de persoane au fost dispuse măsuri preventive

”Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, creşterea gradului de siguranţă rutieră, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, precum şi pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Astfel, personalul structurilor operative a intervenit la 5.066 de evenimente, dintre care 3.370 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.696 circumscrise situaţiilor de urgenţă, în special pentru acordarea primului ajutor medical. La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 853 de posibile infracţiuni, aproximativ 18% dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 157 de autori de infracţiuni care au săvârşit 161 de fapte penale, iar faţă de 71 de persoane au fost dispuse măsuri preventive”, transmite sâmbătă MAI.

În plus, au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Au fost retrase 238 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 660 de permise de conducere

Poliţiştii rutieri au acţionat, la nivelul întregii ţari, pentru fluidizarea circulaţiei pe cele mai aglomerate drumuri, prevenirea accidentelor şi depistarea conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

În urma acţiunilor din teren, au fost retrase 238 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 660 de permise de conducere – 47 pentru consum de alcool şi 8 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise.

Au fost identificate 13 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

În cursul zilei de vineri, poliţiştii şi jandarmii au constatat 8.738 contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,3 milioane de lei.

La rândul lor, pompierii au efectuat 175 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 13 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Au fost aplicate 582 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 277.500 lei.

101 misiuni pentru stingerea de incendii

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.381 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 101 pentru stingerea de incendii şi 14 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor, au fost salvate 9 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au intervenit pentru salvarea unei persoane care voia să se sinucidă.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 20 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 19 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

 De la începerea conflictului din Ucraina, 4.425 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.425 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 140.298 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 85 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 28,7%.

Peste 175.000 de persoane au intrat în România

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 42.828 de mijloace de transport şi 175.825 de persoane, dintre care 17.324 de cetăţeni ucraineni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.