Salvamontiştii au participat la 2.880 de acţiuni de salvare, în primele trei luni ale anului, recuperând peste 3.000 de persoane, dintre care 1.299 accidentate, arată bilanţul Salvamont România. Cele mai multe evenimente care au necesitat intervenţia salvatorilor montani s-au produs pe pârtii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În primul trimestru al anului 2024, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină la 2.880 acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate un număr de 3.168 persoane. Dintre aceste acţiuni, un număr 2.324 de intervenţii au avut loc pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, 536 acţiuni în afara domeniilor schiabile iar 20 în locuri greu accesibile, din afara zonei montane”, arată bilanţul făcut public marţi de Salvamont România.

Conform datelor furnizate de reprezentanţii instituţiei, 194 dintre persoanele salvate au fost transportate cu ambulanţele Salvamont, 1.105 au fost predate pentru transport către spitale serviciilor de ambulanţă sau SMURD.

De asemenea, 21 de persoane au fost salvate în urma intervenţiei elicopterului SMURD. Au fost şi 17 cadavre recuperate din munte, acestea fiind predate Serviciilor de Medicină Legală.

La acţiunile de salvare au participat peste 1.200 de salvatori montani, angajaţi, voluntari şi aspiranţi la un loc în cadrul serviciilor Salvamont.

În ultimele 24 de ore nu a avut loc nicio intervenţie a salvatorilor montani, situaşia fiind, conform oficialilor Salvamont, una rară.

”Se întâmplă rar, posibil din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din zona montană, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont nu au fost apeluri de urgenţă. Au fost doar 27 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice  din zona montană”, transmit salvamontiştii.

Salvamont are 76 de formaţii judeţene sau locale care activează în 25 de judeţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.