O casă a fost distrusă din temelii, iar alte 79 de locuinţe şi 579 de gospodării au fost inundate, în urma ploilor totrenţiale care au afectat judeţul Vrancea. Totodată, se circulă îngreunat pe drumul naţional (DN) 2, la ieşirea din Focşani spre Adjud, din cauza apei de pe carosabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr de 23 de localităţi din judeţul Vrancea au fost afectate de ploile din ultimele 48 de ore, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea.

Potrivit sursei citate, o casă a fost distrusă din temelii în localitatea Urecheşti, iar în total au fost inundate 79 de locuinţe şi 579 de gospodării, însemnând curţi, beciuri şi grădini.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cele mai afectate au fost localităţile Sihlea, Tătăranu, Gugeşti şi Urecheşti, de aici fiind evacuate mai multe persoane pentru că apa le intrase în case. 

Joi, pompierii acţionează în localitatea Tătăranu unde cu o motopomă de mare capacitate încearcă să scoată apa din curţile şi casele oamenilor.

Traficul pe două drumuri judeţe din Vrancea este în continuare restricţionat în urma inundaţiilor. Se circulă pe un singur fir pe drumul judeţean 205 I în Paltin şi pe 241 A în localitatea Feldioara.

Totodată, serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă intervine în cartierul Adjudul Vechi din oraşul Adjud pentru a scoate apa din beciurile şi curţile oamenilor.

Tot din cauza ploilor din ultimele ore, joi dimineaţă se circulă îngreunat pe DN 2 E 85, pe jumătate de cale, la km 185+700 de metri, la ieşire din Focşani către Adjud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, subcomisar Bogdan Toader,  apa măsoară aproximativ cinci centimetri pe o porţiune de 200 de metri a DN 2 şi există riscul apariţiei fenomenului de acvaplanare, de aceea echipaje de poliţişti sunt mobilizate la faţa loculi şi dirijează traficul. 

Pe acestă porţiune din drum, apa s-a strâns în urma ploilor abundente şi nu poate fi deversată în nici un fel, ci trebuie să se infiltreze.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.