Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a prezentat un prim bilanţ în urma furtunii de joi seară, precizând că femeia care a murit la Otopeni se afla în propria locuinţă, peste care a căzut acoperişul unei alte clădiri. Mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe drumuri, în Bucureşti, iar două persoane au fost transportate la spital după ce au fost lovite de crengi căzute. Joi seară, sunt peste 130 de apeluri în aşteptare în dispeceratul ISU B-IF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit IGSU, în urma avertizării Cod portocaliu valabilă pentru judeţele Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov au fost înregistrate efecte în 7 localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu. Astfel, se intervine pentru îndepărtarea unor elemente de acoperiş de la 3 imobile, 15 copaci prăbuşiţi sunt degajaţi de pe carosabil. Au fost avariate două autovehicule.
 
În urma avertizării Cod roşu valabilă pentru judeţele Giurgiu, Ilfov şi municipiul Bucureşti, în Capitală se intervine pentru degajarea elementelor de construcţie desprinse de la mai multe imobile, mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe carosabil.
 
”La acest moment, sunt peste 130 de apeluri în aşteptare în dispeceratul ISU B-IF primite prin SNUAU 112. Două persoane au fost lovite de copaci/crengi în cădere, iar în urma evaluării medicale de la faţa locului au fost transportate la spital, conştiente”, a arătat IGSU.
 
Totodată acoperişul unei clădiri aparţinând Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti a fost luat de vânt, iar mai multe săli de clasă au fost inundate.
 
În Otopeni, o femeie în vârstă de 49 de ani, aflată în propria locuinţă, a fost surprinsă de elemente de acoperiş desprinse de la un alt imobil.
 
”Din nefericire, victima a fost declarată decedată, prezentând semne incompatibile cu viaţa. La faţa locului a intervenit o unitate de terapie intensivă mobilă (1 UTIM)”, a precizat sursa citată.
 
Echipajele operative ale ISU intervin pentru gestionarea efectelor fenomenelor meteo şi asigurarea protecţiei populaţiei. 
 
Populaţia este sfătuită să evite deplasările şi activităţile în aer liber în timpul manifestării fenomenelor, să nu parcheze sub copaci sau în apropierea obiectelor instabile (panouri, stâlpi), să deconecteze echipamentele electrice dacă observă fluctuaţii sau întreruperi, să nu atingă cabluri electrice căzute întrucât pot fi sub tensiune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.