Pompierii au intervenit în 44 de localităţi din judeţele Alba, Arad, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sălaj, Timiş şi Vâlcea, unde zeci de locuinţe, curţi şi străzi au fost inundate în urma ploilor abundente, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt, arată bilanţul prezentat, marţi, de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Circulaţia a fost întreruptă temporar pe două drumuri naţionale, în judeţele Alba şi Caraş-Severin, din cauza apei şi aluviunilor ajunse pe şosea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IGSU, salvatorii au intervenit în 44 localităţi din 12 judeţe (Alba, Arad, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sălaj, Timiş şi Vâlcea) pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente şi vântul puternic.
 
Astfel, în cursul zilei de luni şi pe timpul nopţii, pompierii militari au acţionat în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din 47 de case, o anexă gospodărească, 147 de curţi, o incintă a unui operator economic, 36 de beciuri şi de pe 18 străzi.
 
Totodată, din cauza vântului puternic, a fost nevoie de intervenţia echipajelor operative pentru degajarea a 4 copaci căzuţi pe carosabil/autoturisme, fără a fi înregistrate victime.
 
Din cauza apei şi aluviunilor acumulate, precum şi a copacilor căzuţi pe carosabil, traficul rutier a fost temporar afectat pe două drumuri naţionale (DN 74 - Alba şi DN 58A - Caraş-Severin) şi pe un drum judeţean (DJ 107H - Alba).
 
Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecţie de către cetăţeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice imediate, au fost transmise 8 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT, în judeţele Arad, Dolj, Gorj, Hunedoara, Timiş şi Vâlcea. 
 
Pompierii rămân mobilizaţi pentru a intervenit, având în vedere că încă este în vigoare o avertizare meteorologică care vizează judeţele din jumătatea de Vest a ţării.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.