Bilanţul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) pe anul 2017, prezentat vineri, arată că rata criminalităţii, pentru al şaselea an consecutiv, este tot mai scăzută, iar numărul faptelor descoperite în flagrant a crescut cu 31%, în timp ce criminalitatea în mediul rural a scăzut, ajungând la cel mai mic nivel din 2008. De asemenea, criminalitatea comisă cu violenţă se menţine la o cotă de doar 0,1% din totalul infracţiunilor sesizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bilanţul pe anul în 2017 prezentat vineri de Poliţia Română arată că poliţiştii au intervenit în 740.000 de cazuri semnalate la numărul unic de urgenţă 112, au desfăşurat 64.000 de acţiuni cu efective mărite, au acţionat în 240.000 de activităţi din zona şcolilor şi au avut 430 de proiecte şi campanii de prevenire. Tot în 2017, au fost salvate peste 4.700 de persoane din situaţii limită.

Pentru combaterea criminalităţii organizate, Poliţia Română, sub coordonarea DIICOT, a desfăşurat aproximativ 1.500 de acţiuni, dintre care peste 500 au fost de amploare, multe dintre ele prin coloborare şi cu structuri de Poliţie din Europa şi din alte ţări.

Acelaşi bilanţ al anului 2017 arată că în combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei urmărirea penală s-a concretizat în peste 1.900 de rechizitorii şi acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, toate întocmite de Ministerul Public.

În ceea ce priveşte combaterea corupţiei, Poliţia a efectuat lucrări procedurale în 850 de dosare penale, iar numărul total de dosare penale în care Poliţia Română a făcut cercetări a fost de 1,6 milioane.

De asemenea, s-a continuat dezvoltarea unor relaţii de colaborare cu instituţii ale legii din peste 50 de state, precum şi cu organismele internaţionale pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii - - INTERPOL, EUROPOL şi SELEC. Agenţii români de poliţie au fost, de asemenea, şi în misiuni de operare internaţională şi de menţinere a păcii pe teritoriul altor state.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.