Purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie, începând de sâmbătă, în 74 de localităţi ale judeţului Bihor care depăşesc incidenţa de 1,5 infectări cu SARS-CoV-2 la o mie de locuitori. Totodată, instituţiile şi firmele din judeţ trebuie să asigure în mod obligatoriu triaj epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor atât pentru personalul angajat, cât şi pentru vizitatori

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Autorităţile din judeţul Bihor au instituit, începând de sâmbătă, obligaţia privind purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise din 74 de localităţi care depăşesc incidenţa de 1,5 infectări cu SARS-CoV-2 la o mie de locuitori, măsura care până vineri la miezul nopţii era valabilă doar pentru oraşele şi comunele cu un indice de infectare de peste 3 la mie. 
În plus, Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bihor care a intrat în vigoare sâmbătă prevede obligaţia ca instituţiile, autorităţile publice, agenţii economici şi profesioniştii să asigure la intrarea în sediul în care îşi desfăşoară activitatea triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor atât pentru personalul angajat cât şi pentru vizitatori. 
De asemenea la nivelul judeţului nu mai este permisă activitatea locurilor de joacă, sălilor de jocuri, barurilor, cluburilor şi discotecilor care funcţionau în centrele comerciale de tip mall, care reunesc mai mulţi agenţi economici.
Măsurile se aplică în 74 de oraşe şi comune care depăşesc rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori. În localităţile unde rata de infectare este de peste 1,5 la mie dar sub 3 la mie pot funcţiona restaurantele  cafenelele din spaţii interioare şi sălile de jocuri de noroc însă doar la 30 la sură di capacitate.
În judeţul Bihor, localităţile cu cea mai ridicată rată de infectare sunt Sântandrei, cu 8,66 la mia de locuitori, Nojorid cu 7,24 la mie şi Oradea, cu 7,13 infectări la o mie de locuitori în ultimele 14 zile. 
Conform datelor centralizate la nivel de judeţ sâmbătă, 7 noiembrie, la ora 8.30, la nivel judeţean există 291 cazuri confirmate în ultimele 24 ore şi 467 persoane internate. La nivelul judeţului  au fost 5022 persoane vindecate de la începutul pandemiei iar 259 persoane au decedat de la începutul pandemiei.
"Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, şi care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenţie: purtarea măştii, respectarea distanţei şi aplicarea normelor de igienă elementară. Autorităţile pot să depăşi acest impas doar cu sprijinul cetăţenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, şi ne-am dori cât mai repede, la vieţile noastre normale. Adresez mulţumiri şi pe această cale tuturor bihorenilor care respectă regulile sanitare şi măsurile de prevenţie!”, a transmis, sâmbătă, prefectul de Bihor, Dumitru Ţiplea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.