Pompierii din judeţul Bihor au făcut un control la şase spitale şi au aplicat 23 de avertismente şi o amendă în valoare de o mie de lei. Pompierii au descoperit căi de acces blocate, dar şi instalaţii de stingere a incendiilor defecte. În plus, la unele unităţi medicale, autospecialele nu ar avea unde să fie amplasate în apropierea unităţilor în caz de incendiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii din Bihor au anunţat, luni, că s-au făcut verificări inopinate la Spitalul Clinic Municipal “Dr Gavril Curteanu” Oradea - Secţia Pneumoftiziologie, Spitalului Clinic Judeţean – Maternitate, Spitalul Municipal “Dr. Pop Mircea” Marghita, Spitalul Municipal Salonta, Spitalul Orăşenesc Ştei şi Spitalul Orăşebnesc Marghita.

”În cadrul celor şase acţiuni ce au vizat spitalele menţionate, au fost depistate 33 de nereguli, 8 din acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale”, au transmis reprezentanţii ISU Bihor.

Potrivit acestora, printre deficienţele constatate se numără neactualizarea procedurilor de evacuare a persoanelor în caz de incendiu, blocarea căilor de acces sau evacuare prin utilizarea sistemelor de acces pe bază de cartelă, lipsa locurilor de amplasare a autospecialelor în proximitatea spitalelor şi deficienţe în ceea ce priveşte funcţionarea instalaţiilor de stins incendii(accesorii defecte, neasigurarea debitului corespunzător)

Pentru neregulile constatate s-au aplicat 23 de avertismente şi o amendă în valoare de 1.000 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.