Cele mai multe căutări de joburi din luna ianuarie au fost în domenii precum transporturi, financiar, inginerie şi resurse umane, iar companiile care au înregistrat cele mai multe CV-uri trimise de candidaţi au fost Kaufland, Rompetrol şi Unilever, potrivit datelor publicate, vineri, de platforma BestJobs.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cele mai multe căutări de joburi din luna ianuarie au fost în domenii precum: transport - peste 36.000 de căutări, financiar contabil - peste 27.000 de căutări, inginerie - peste 19.000 de căutări, vânzări - peste 14.000 de căutări, resurse umane - peste 10.000 de căutări”, se arată în comunicat.

Totodată, deşi începutul de an este în mod tradiţional uşor mai greoi pentru angajatori, volumul de aplicări la joburi este mai mare decât în alte perioade din an, luna ianuarie aducând BestJobs un plus de 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În luna ianuarie a acestui an, primele zece companii care au primit cele mai multe CV-uri trimise, la joburile publicate, au fost Kaufland România (3.182 aplicări), Rompetrol (2.697 de aplicări), Unilever (2.360 de aplicări), Oracle (2.062 de aplicări), Banca Transilvania (1.739 de aplicări), Grup Renault România (1.657 de aplicări), Alpha Bank (1.623 de aplicări), Raiffeisen Bank (1.598 de aplicări), Deichmann (1.569 de aplicări) şi Mega Image (1.552 de aplicări), potrivit BestJobs.

”Cea mai mare parte dintre aceşti angajatori preferaţi au înregistrat şi candidaturi spontane, direct pe pagina lor de profil de pe BestJobs.eu, din partea candidaţilor care şi-ar dori să lucreze în cadrul companiei preferate, chiar dacă la momentul aplicării o poziţie potrivită profilului acestora nu era deschisă”, se arată în comunicat.

Un manager din cadrul BestJobs, Mădălina Dan, consideră că, în general, aceste companii se bucură de un brand de angajator puternic.

”Candidaţii îşi doresc să se angajeze acolo şi preiau iniţiativa. Aplică direct în pagina de profil a companiei, chiar dacă în acel moment nu este neapărat deschisă o poziţie care să-i vizeze. Astfel, candidaţii se asigură că CV-ul lor ajunge la companie, iar în eventualitatea în care apare o poziţie care îndeplineşte condiţiile de experienţă ale candidatului, acesta poate fi contactat direct de către companie", a declarat Mădălina Dan.

Astfel, companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna ianuarie au fost, potrivit datelor platformei, A&D Pharma, cu 198 de aplicări spontane, First Bank şi Unilever, cu câte 181 de aplicări spontane, Kaufland, cu 180 de aplicări spontane, Sodexo, cu 176 aplicări spontane, Oracle, cu 147 aplicări spontane, Alka Trading, cu 133 de aplicări spontane, Rompetrol, cu 115 aplicări spontane, Grup Renault România, cu 111 aplicări spontane, şi Coca Cola HBC, cu 110 aplicări spontane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.