Biroul de Circumscripţie Electorală (BEC) nr. 17 Dolj a finalizat centralizarea proceselor verbale din cele 173 de secţii de votare din municipiul Craiova, social-democratul Mihail Genoiu fiind confirmat drept câştigător al Primăriei. Genoiu a declarat că pentru el această campanie ”a fost o încercare extraordinar de interesantă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit rezultatelor finale prezentate de BEC, Mihail Genoiu a obţinut 42,8 la sută din voturile valabil exprimate, pe locul al doilea situându-se principalul său contracandidat, senatorul liberal Mario Ovidiu Oprea.

Decanul Baroului Dolj, avocatul Lucian Bernd Săuleanu, a candidat independent şi a obţinut 13 la sută din voturile craiovenilor. Pe poziţia a patra s-a situat candidata ALDE Anişoara Stănculescu, singura femeie înscrisă în competiţia electorală. Candidatul USR, deputatul Adrian Prisnel a obţinut 11,6 la sută din voturi. 

“Pentru mine vacanţa s-a terminat, de mâine la muncă. Greul de mâine începe. A fost o încercare extraordinar de interesantă pentru mine această campanie. Este pentru prima dată când particip în felul acesta la nişte alegeri, iar munca a fost extraordinar de susţinută. Le mulţumesc craiovenilor, alegătorilor. Voi fi primarul tuturor. Mă voi dedica cu totul Craiovei, craiovenilor”, a declarat Mihail Genoiu.

Social-democraţii doljeni au câştigat şi Primăria comunei Işalniţa, unde candidatul Ovidiu Flori a obţinut 80 la sută din voturile valabil exprimate.
 
Prezenţa la vot în municipiul Craiova a fost de 18,57%, printre cele mai slabe din cele 49 de localităţi în care s-au organizat alegeri parţiale.
 
Funcţia de primar al Craiovei a rămas vacantă după demisia Liei Oguţa Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. În total, în lupta electorală s-au înscris opt candidaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.