Bebeluşul mort la Cluj, cu suspiciune de rujeolă, făcuse complicaţii la nivelul aparatului respirator şi prezenta simptome multiple. Fetiţa în vârstă de şapte luni a decedat la începutul săptămânii, la Clinica de Pediatrie, după ce fusese externată din unitatea medicală pe răspunderea părinţilor, iar ulterior a fost readusă în stare gravă. Medicii clujeni aşteaptă acum rezultatele analizelor medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fetiţa de şapte luni a ajuns iniţial la Clinica de Pediatrie din cadrul SpitalulUI Clinic De Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, cu probleme respiratorii. În pofida recomandărilor medicale, fetiţa a fost externată pe răspunderea părinţilor şi a ajuns apoi la secţia de Boli Infecţioase, cu erupţii la nivelul pielii. În cursul zilei de luni, după ce bebeluşul a fost internat din nou la Pediatrie, a decedat.

În condiţiile în care prezenta mai multe simptome de rujeolă, analizele fetiţei au fost trimite la Bucureşti pentru a se confirma sau infirma diagnosticul.

Copila nu fusese vaccinată pentru că nu împlinise vârsta imunizării.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, din 30 septembrie şi până vineri, este 7.233. În ultima săptămână, au fost înregistrate 490 de cazuri noi de rujeolă în 41 de judeţe.

De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese, dintre care opt în judeţul Timiş, cinci în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, patru în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în Capitală şi în judeţele Bihor, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureş. Un al 31-lea deces posibil din cauza rujeolei se află în curs de confirmare/infirmare în judeţul Cluj. 

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care duce frecvent la complicaţii. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.