Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a făcut, marţi, o vizită de lucru la Institutul National de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, instituţie aflată în subordinea Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP). Vizita a avut loc în contextul în care în cadrul institutului este funcţional şi un centru de vaccinare anti-COVID, unde se pot vaccina medicii de familie din sectorul 6 şi asistenţii acestora, personalul medical şi auxiliar din Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, precum şi personalul din anumite centre private de sănătate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizita ministrului a avut loc în contextul în care în cadrul institutului este funcţional şi un centru de vaccinare anti-COVID, unde se pot vaccina medicii de familie din sectorul 6 şi asistenţii acestora, personalul medical şi auxiliar din Spitalul Clinic de Nefrologie ”Dr. Carol Davila”, precum şi personalul din anumite centre private de sănătate.

„Este unul dintre exemplele de instituţii care îşi pot îmbunătăţi serviciile şi dotările cu ajutorul fondurilor europene. Am găsit aici o bază de tratament generoasă care poate fi valorificată pentru dezvoltarea unor servicii de recuperare, cu investiţii din bani europeni. Am discutat, de asemenea, despre oportunitatea de a modifica legislaţia, astfel încât o parte a serviciilor oferite de Institut să poată fi asimilate serviciilor medicale”, a declarat ministrul Raluca Turcan, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii.

Alte subiecte abordate în cadrul vizitei la INEMRCM au vizat digitalizarea şi accesibilizarea spaţiilor publice pentru persoanele cu dizabilităţi, priorităţi ale actualului ministru.

„Digitalizarea şi creşterea accesibilităţii pentru persoanele cu dizabilităţi sunt priorităţi pe care doresc să le văd rezolvate. De altfel, am cerut tuturor instituţiilor din subordinea Ministerului Muncii să facă o analiză a gradului de accesibilitate în sedii, pentru că este important ca ministerul, cu toate instituţiile sale, să ofere un exemplu în acest sens”, a completat Turcan

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.