Bărbatul care şi-a sechestrat, timp de aproape 30 de ore, fetiţa de cinci ani, într-o locuinţă din Chiajna, eliberând-o după negocieri şi intervenţii ale autorităţilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este acuzat de lipsire de libertate şi de violenţă în familie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Judecătoria Buftea a decis arestarea lui pentru 30 de zile, după ce iniţial fusese reţinut pentru 24 de ore.
”Dispune arestarea preventivă a inculpatului Burtea Marin, pe o durată de 30 de zile, de la 06.05.2023 şi până la data de 04.06.2023, inclusiv, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsirea de libertate în mod ilegal, faptă prev. şi ped. de art. 205 alin. 1 si 3, lit. b din Codul penal, violenţa în familie, faptă prevăzută de art. 199 alin. 1 raportat la art. 193 alin. 1 din Codul penal. În baza art. 230 C.proc.pen. dispune emiterea mandatului de arestare preventivă a inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, au hotărât judecătorii.
 
Bărbatul din Chiajna şi-a eliberat copilul vineri, după aproape 30 de ore de negocieri cu specialiştii Poliţiei, dar şi după ce, la intervenţia lui Liviu Iordan, lider interlop din localitate, care îi este şi apropiat, a acceptat să fie vizitat de avocata acestuia, Zanfira Stepanescu.

Contactat telefonic, Liviu Iordan a confirmat pentru Gândul că el este cel care a jucat rolul decisiv în negocierile pentru eliberarea fetiţei şi a menţionat doar că se bucură că a putut să facă o faptă bună. El a precizat şi că bărbatul care şi-a sechestrat copilul e prietenul lui şi e un om blând care, în mod normal, nu ar fi făcut niciodată aşa ceva.

De asemenea, avocata a relatat că incidentul a avut loc după ce mama fetiţei l-ar fi atacat pe tatăl copilului cu un cuţit şi l-ar fi lovit cu un scaun – elemente declanşatoare ale întregii situaţii. Avocata a mai susţinut că fetiţa i-ar fi spus că mama sa era să-i ”bage cuţitul în inimă”.

Fetiţa în vârstă de 5 ani a fost dată în grija bunicii paterne şi a mătuşii din partea tatălui.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.