Bărbatul care a suferit arsuri în urma electrocutării, într-un accident de muncă, şi care a fost transferat la un spital din Belgia a murit, au anunţat, luni, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Ministrul Vlad Voiculescu trimite Corpul de control la cele trei spitale unde acesta a fost internat în România - SCJU Constanţa, SCJU Iaşi şi Spitalul Floreasca din Capitală - pentru un raport privind îngrijirile medicale acordate acestui pacient.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ministerul Sănătăţii a fost informat, în această dimineaţă, despre decesul bărbatului în vârstă de 51 de ani care, în data de 20 ianuarie 2021, a suferit o arsură prin electrocuţie pe aproximativ 64% din suprafaţă corporală şi politraumatism prin cădere de la înălţime, potrivit diagnosticului iniţial, şi care a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia", a transmis Ministerul Sănătăţii.
 
Bărbatul a fost victima unui accident de muncă.
 
Pacientul a fost transportat iniţial la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, iar, apoi, în 21 ianuarie, a fost transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sfântul Spiridon” din Iaşi. În 28 ianuarie, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti. A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naţionale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.
 
"Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unităţi medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului", a arătat MS.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.