Un banner cu mesajul ”Roşia Montană în UNESCO” a fost afişat, luni, la Pasajul Băneasa din Capitală de către reprezentanţii organizaţiei ”Instituţie în evoluţie”. ”Pe 1 februarie este ultima zi în care România poate trimite scrisoarea prin care solicită că Roşia Montană să între în patrimoniul UNESCO”, au transmis reprezentanţii organizaţiei, precizând că multe case monument stau să se prăbuşească, în timp ce politicienii îşi calculează interesele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Roşia Montană va fi în patrimoniul UNESCO sau nu? Care este direcţia politicienilor noştri actuali? Pe 1 februarie este ultima zi în care România poate trimite scrisoarea prin care solicită că Roşia Montană să între în patrimoniul UNESCO. Dacă nu ne încadrăm în acest termen, dosarul nu va mai avea valoare la reuniunea forului internaţional. Anul viitor va expiră şi raportul experţilor internaţionali care au recomandat încadrarea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO. Iar asta nu înseamnă decât un alt timp pierdut în defavoarea zonei. Multe case monument stau să se prăbuşească, în timp ce politicienii îşi calculează interesele”, au transmis, luni, reprezentanţii organizaţiei ”Instituţie în evoluţie”.

Potrivit acestora, ministerele care trebuie să depună un punct de vedere până la dată limita (MAE, Ministerul Economiei, Finanţelor, Justiţiei) ar trebui ”să îşi fi făcut temele”.

”Dacă nu, le atragem atenţia cu acest banner că suntem cu ochii pe ei. Am afişat bannerul într-o zona foarte circulată din Bucureşti, Pasajul Băneasa, tocmai că să fim siguri că ajunge şi în vizorul celor vizaţi!”, a mai transmis reprezentanţii organizaţiei.

În 15 ianuarie, şi senatorii USR Vlad Alexandrescu şi Mihai Goţiu au solicitat premierului Ludovic Orban şi ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să-şi păstreze promisiunea făcută la învestirea actualului Executiv de a include Roşia Montană în patrimoniul UNESCO.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.