Ministerul Apărării anunţă, joi, că bacul militar de la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu face, în medie, 27 de curse zilnic, în programul de funcţionare 06.00 - 20.00. Ministerul precizează că, imediat după instalare, bacul a suferit o mică defecţiune, fiind remediată în aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MApN anunţă, joi, că bacul militar instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu funcţionează din 11 iunie.  

Bacul a fost instalat sâmbătă, 11 iunie, prima cursă fiind realizată în jurul orei 17.00.

”În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, echipajul care operează bacul militar a sesizat o defecţiune minoră la inversorul navei, care a fost remediată în aproximativ 30 de minute. Bacul şi-a continuat, după această scurtă întrerupere, cursele planificate, până la  încheierea programului de lucru (ora 20.00). În cursul nopţii au fost efecutate verificări suplimentare la toate sistemele navei”, a transmis Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat, de asemenea, că bacul a funcţionat fără alte probleme, până în prezent, realizând o medie de 27 de curse zilnic, în programul obişnuit de lucru, 6.00 – 20.00. 

”Reamintim că bacul fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" a fost dislocat temporar la Galaţi, pentru a permite păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea”, a mai precizat instituţia citată  

Nava militară, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, acţionează în acest punct de trecere alături de bacul operatorului economic care operează cursele permanente. 

Această misiune a fost stabilită Ministerului Apărării Naţionale pentru a permite operatorului economic redislocarea temporară a unui bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, pentru decongestionarea şi fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.