Trei fraţi cu vârste cuprinse între un an şi cinci ani, abandonaţi de către părinţi, au fost preluaţi de autorităţile din Bacău de la bunicii materni, unde erau ţinuţi în frig, murdari şi subalimentaţi. Cel mai mic dintre copii a ajuns la spital, unde medicii l-au diagnosticat cu pneumonie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bacău a intervenit în regim de urgenţă într-o familie din localitatea Cleja, unde trei fraţi erau crescuţi în condiţii inumane de către bunicii materni, unde fuseseră abandonaţi de către mama lor.

Autoritatea statului i-a preluat pe cei trei copii în urma anchetei sociale desfăşurate la sesizarea primăriei din localitate, după ce s-a constatat că micuţii erau ţinuţi în frig, murdari şi fără să li se asigure o alimentaţie corespunzătoare. De altfel, cel mai mic dintre fraţi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde medicii l-au diagnosticat cu pneumonie.

”Mama i-a lăsat pe copii în grija bunicilor, fără să-i pese de soarta lor. Mai mult decât atât, femeia şi-a ameninţat părinţii că, dacă cei trei fraţi ajung în atenţia autorităţilor statului, se va răzbuna pe ei. Acum nu ştim unde este mama copiilor, iar tatăl nu vrea să-i recunoască pe motiv că nu ar fi ai lui. În ceea ce-i priveşte pe bunicii unde se aflau micuţii, aceştia nu îndeplineau condiţiile de creştere şi educare a copiilor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DGASPC Bacău, Marian Vătămănescu.

Preluaţi în regim de urgenţă, cei trei fraţi au fost daţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.