O firmă a fost amendată cu suma de 50.000 de lei de Garda de Mediu Bacău, pentru activităţi de exploatare agregate minerale în albia râului Siret, într-o perioadă în care are loc reproducerea speciilor de peşti protejate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Garda de Mediu a anunţat, vineri, că reprezentanţii instituţiei au făcut verificări în urma unor sesizări privind desfăşurarea activităţii de exploatare agregate minerale în albia râului Siret, în Situl Natura 2000, în perioada de prohibiţie.
 
Astfel, firma care a desfăşurat activităţile respective a fost amendată de Garda de Mediu Bacău cu suma de 50.000 de lei, conform prevederilor OUG. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice.
 
Agentul economic a încălcat condiţia/recomandarea din avizul favorabil emis de către Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Bacău de suspendare a activităţii pentru perioada 1 aprilie -31 septembrie, perioadă în care are loc reproducere speciilor de peşti protejate. 
 
Garda de Mediu Bacău a mai anunţat că va face verificări la agenţii economici care desfăşoară activitatea de exploatare a agregatelor minerale în arii naturale protejate şi atrage atenţia celor care au astfel de activităţi, că nu este suficient să obţină actele de reglementare necesare, ci au şi obligaţia să respecte prevederile acestora.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.